PIT Coaching Talent Vosselaar - Veerkrachtcoaching

Veerkracht - stress - burn-out

PIT Coaching Talent Vosselaar - Veerkrachtcoaching

wat is veerkracht?

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Het gaat niet enkel over ‘terugveren’ naar de oorspronkelijke positie, maar ook om doorgroeivermogen.

PIT Coaching Talent Vosselaar - Burn-Out
Hilde Liekens PIT Coaching Vosselaar - veerkrachtcoaching - stress - burn out

Veerkrachtcoaching voor jou?


  • Word je met stress geconfronteerd?
  • Last van piekeren?
  • Is je energie modus ‘willen maar niet kunnen’?
  • Slaap je moeilijk?
  • Zitten je nek en schouders vast?
  • Heb je nood aan handvaten om daadkrachtig en met zelfvertrouwen om te gaan met spanningen in en rondom jou?
  • Bevind je je in de gevarenzone van té veel stress?
  • Wil je meer veerkracht om burn out te voorkomen?
  • Of ben je in burn out?
Hilde Liekens PIT Coaching Vosselaar - veerkrachtcoaching - stress - burn out

Wat kan je verwachten?


Ik probeer je rust te geven, ik zal luisteren naar jouw verhaal, waar je nu staat en bezorgdheden. We brengen in kaart wat al goed loopt en welke jouw stressfactoren zijn. Samen gaan we stap voor stap op weg. Ik zal je uitleggen wat stress doet met je brein en lichaam en hoe jij daar zelf invloed op kan hebben. Ik reik je handvaten aan om beter om te gaan met spanning, en om de oorzaken van die spanning te onderzoeken en anders te benaderen. We gebruiken hierbij technieken en oefeningen om jouw veerkracht te versterken. We bekijken ook hoe het voor jou lukt om je batterijen op te laden en daar een levenslange gewoonte van te maken. Indien je in burnout bent werken we samen met je huisarts een traject uit, en als je klaar bent om weer aan een job te denken begeleid ik dat stap voor stap.

Het zijn meestal de kleine stappen die echt tellen.

Enkele thema’s die aan bod kunnen komen: wat is stress, hoe kan beweging – voeding – slaap je helpen, piekeren, zelfvertrouwen, organisatie van je taken thuis, je agendabeheer, aandachts- of focusmanagement, jouw waardenkompas, je energiegevers en -vreters, ademhalingsoefeningen, … .

Mijn rugzak is gevuld met ervaring en allerlei technieken om jou de inzichten te geven die kunnen werken voor jou. Als coach loop ik naast je, jij bepaalt de richting en de snelheid.

Stress kan een grote impact hebben op de mentale en fysieke gezondheid. Voor de medische opvolging zal de huisarts ook een rol kunnen spelen indien aangewezen.

Veerkracht - stress - burn-out

Ik ondersteun je in je groeiproces naar meer rust en energie, naar meer veerkracht, naar meer focus en zelfvertrouwen. Mijn rugzak steekt vol ervaring en technieken om samen met jou op pad te gaan.

Ik ben coach bij de Vereniging van Erkende Stress en Burnout coaches (VESB). Ik rondde de erkende opleiding tot veerkrachtcoach (stress- en burnoutcoach) af bij Better Minds at Work en volgde heel wat opleidingen rond stressmanagement.

Deze opleidingen werden niet lukraak gekozen. Na mijn eigen burn out enkele jaren geleden weet ik hoe belangrijk het is om de juiste hulp en handvaten aangereikt te krijgen. Ondertussen weet ik hoe ik anderen hier mee op weg kan zetten, op hun eigen maat.

Praktisch:

Hoe werkt het?

Tijdens het intake gesprek brengen we in kaart hoe het met je is, waar je tegenaan loopt, wat je al gedaan hebt en waar je naartoe wil. Wat jouw verwachtingen zijn. Samen formuleren we een plan, wat voorlopig en aanpasbaar is. Een plan geeft richting en duidelijkheid. Hoe lang het traject duurt is helemaal aan jou om te bepalen. Soms zijn een paar gesprekken voldoende, soms wordt het een langer traject.

Gesprekken gebeuren in mijn thuispraktijk, of online of tijdens een wandeling in een bos in de buurt.

Wil je eerst graag een kort kennismakingsgesprek dan mag je me altijd contacteren.

Hoe lang de begeleiding duurt hangt volledig af van wat jij nodig hebt. Het gebeurt vaak dat een kort traject beter werkt dan losse gesprekken, dan bied ik pakketten aan van 5 gesprekken.

Als we werken aan omgaan met stress die werkgerelateerd is, kunnen we loopbaancoaching integreren in het traject, zie mijn aanbod bij loopbaancoaching.